viernes, 8 de noviembre de 2019

Què significa les Viles Florides?

Viles Florides a Catalunya. 


Les Viles Florides és un reconeixement per la creativitat paisajística, la sostenibilitat de la jardineria, la conservació de parcs i jardins i la bellesa natural dels municipis de Catalunya.


Paseo interior de tierra de estilo indiano
Lloret de Mar

Els caps de setmana m'en vaig amb el meu vehicle per fer turisme urbà o de muntanya en companyia de la meva dona i les meves gossetes, en el recorregut a vegades veig certa senyalizació que abans no existia i que remarca "Viles Florides". 

Segons el responsable de promoció Roger Parcerisas "Viles Florides és un reconeixement als municipis que treballen per la millora dels espais verds urbans".
És una inciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC)  que reconeix la creativitat paisajística i la bellesa natural dels municipis de Catalunya.

La idea surt del concurs Villes et Villages Fleuris, a França des de l'any 1959, a Catalunya se celebra fa 8 anys. Per a formar part, s'ha de omplir un formulari a la pàgina web www.vilesflorides.cat.


La valoració del jurat.

El jurat presta molta atenció a les zones verdes, els parcs i jardins, les flors i les plantes, la gespa... També, es valora la sostenibilitat a la jardineria en qüestions com el consum d'aigua i que l'arbrat i les plantes siguin  autòctones de la Mediterrània.

Jardins romàntics de Santa Clotilde a Lloret de Mar
Jardins de Santa Clotilde

Quins són els pobles més guardonats? 

 Hi ha 13 pobles que tenen 4 Flors d'Honor: Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Sant Hilari de Sacalm, Figueres, Olot, Sant Cugat, Sant Feliu de Llobregat, Llinars del Vallès, Mollet del Vallès, Cardedeu, Vila-seca, Almacelles, i Bagergue.

Els següents amb 3 Flors d'Honor: Són 53 localitats, Blanes, Tordera, Pineda de Mar, Vidreres, Hostalric, Santa Coloma de Farners, Sant Feilu de Guixols, Santa Maria de Palautordera, Vilassar de Dalt...

El màxim guardó és de 5 Flors d'Honors i encara no hi ha cap que ho hagi aconseguit.


Creativitat i imaginació.  

Adornar els municipis per a qualsevol contratemps: Testos molt grands per evitar actes terroristes amb vehicles. Les plantes perennes o vivaces són les més sostenibles, perquè poden viure més dos anys.

   

 *Informació trobada. A la revista gratüita "La Marina" de Blanes. Entrevista a Roger Parcerisas ubicada a la contraportada.


No hay comentarios:

Publicar un comentario