jueves, 26 de julio de 2018

La Lluna de sang a Blanes

CASTOR. Cercle astronòmic de la Tordera.




El Sol sobre Blanes
✧Plantada de telescopis.  El divendres 27 de Juliol és farà una  plantada de telescopis a Blanes, al passeig de S'Abanell concretament  al costat de la plaça de la Vila al barri dels Pins, per veure la lluna de sang.

✧Eclipse total lunar. També conegut com Lluna de sang,  aquest fenomen és prodüirà a partir de les 20:00h i fins les 24:00h i per tant durarà unes 4 hores, és l'eclipsi més llarg del segle XXI. L'eclipsi lunar és forma quan la lluna està a l'ombra de la Terra i progressivament el nostre satèl·lit és tenyirà de color vermellós i és podrà contemplar en tota la seva magnificiència en el tram final.

    ✧Més informació.   https://ca.wikipedia.org/wiki/Eclipsi_de_Lluna


Plantada al Castell de San Joan.


✧Sistema Solar.  És podrà veure alguns planetes del Sistema solar com Saturn, el seu anell i les seves llunes, Júpiter i els seus satèlits. Marte. És pot identificar per el seu color vermellòs i Venus. Per la seva lluminositat. 

       ✧Més informació: https://ca.wikipedia.org/wiki/Planeta#Sistema_solar


✧Les nebuloses planetàries. són el reflex de la llum de les estrelles i esten formades principalment per hidrògen. Les nebuloses són núvols de pols i gasos de l'Univers.
          
     ✧Més informació. https://ca.wikipedia.org/wiki/Nebulosa

✧Cúmuls estelars. És podem observar també Cúmuls estelars d'estrelles. Aquest cúmuls són una aglomeració de punts lluminosos al espai.

    ✧Més informació: wikipedia cúmuls d'estrelles

2016 Plantada de Telescopis.


✧Estrelles dobles i múltiples.  Són estrelles situades a gran distància entre elles, però que és veuen properes desde la nostra posició.


✧L'estrella Sirius.  És la més brillant del cel nocturn i una de les estrelles més properes  a la Terra.
           ✧Més informació.  L'estrella Syrius


Blanes al matí.


No hay comentarios:

Publicar un comentario